Selle müügiplatsi "aedikutesse" on kogutud Karitsu Rantšo poolt pakutavad tõupuhtad lihaveised.
Karitsu Rantšo tegeleb lihaveiste tõuaretusega ja veiseliha tootmisega aastast 1995. Peamisteks tõugudeks on limusiin ja akviteeni hele. Lihaveised on karjatatud Raplamaal Kaiu valla Karitsa küla lopsakatel rohumaadel ning Läänemaal Matsalu taimerikastel puisniitudel.

esmaspäev, 25. november 2019

Müüa puhtatõuline limusiinipull KR LENNART

 Nimi/Name: KR Lennart

Reg nr: EE20691141
Sünd/Birth: 15.02.2018
Tõug/Breed: Li (100%)
Isa/Sire:  Ryde Juvel (Taani/Denmark)
Sünnikaal/Birth weight: 46 kg
Sarvilisus/Horn status: nudistatud/dehorned

Asukoht/Location: Karitsa karjamõis Kaiu vald Rapla Maakond 79320


KR Lennarti isa -  Taanist pärit tõupull Juvel, on andnud meie karja märkimisväärseid järglasi - nii poegi kui tütreid. Juveli eelmiste aastakäikude pullvasikatest tasub esile tuua näiteks KR Juubelit, kes lõpetas esimese paaritusaasta Kristjan Haggi Madise talu karjas 100% tiinestuvuse hulga ilustate vasikatega. Temast aasta noorem pullik KR Kajus, võitis 2018 Maamessi näitus-oksjonil LI noorpullide arvestuses I koha. Eelmise sügise ETKÜ pullikute testkatsesse valitud KR Losse, müüdi Gruusiasse aretuspulliks juba enne kevadist Maamessi oksjonit.

Juveli järglaste sünnikaalud on üldiselt kõrgema kui Lennarti 46 kg üldiselt kõrgemad (meie karja on sündinud 105 järglast, kelle keskmine sünnikaal on 51 kg) ning seega on näeme tema järglasi sobivana paarituseks eelkõige põhikarjas, mitte mullikatel. Juveli vasikate suure keskmise sünnikaalu "tasandab" sündivate vasikate pikkus - nii ei ole see ka meie karjas poegimistel probleeme tekitanud. Vasikad on vitaalsed ja elujõulised.

Juveli järglased torkavad silma eelkõige hea selja ning harmoonilise kehakujuga. Karkass ja kasvukiirus - need on peamised näitajad, milles Juveli järglased tipus on.

Ryde Juvel 2019 sügisel Karitsa karjamaal.
Kevadel seitsmeaastaseks saav pull on väga heas konditsioonis ning jätkab tööd meie karjas ka veel järgmisel paaritushooajal

Ema KR Fina ema KR Toonik oli geneetiliselt nudi

Põlvnemise andmed/Pedigree



Kontakt/Contact: Jaanus Vessart, gsm +372 5069094, jaanus.vessart@gmail.com

Hind/Price: 2200 eur + km 

Pull JKK arvel, hind sisaldab geneetika testi

Veel pilte: KR Lennart 2019 aasta hilissuvel Karitsa tõupullide aedikus