Selle müügiplatsi "aedikutesse" on kogutud Karitsu Rantšo poolt pakutavad tõupuhtad lihaveised.
Karitsu Rantšo tegeleb lihaveiste tõuaretusega ja veiseliha tootmisega aastast 1995. Peamisteks tõugudeks on limusiin ja akviteeni hele. Lihaveised on karjatatud Raplamaal Kaiu valla Karitsa küla lopsakatel rohumaadel ning Läänemaal Matsalu taimerikastel puisniitudel.

esmaspäev, 24. juuli 2017

Müüa limusiini tõupull ESPADON - MÜÜDUD!

Espadon tegemas mehetegusid Karitsa karjamaadel 
Meie karjas pikalt ja tulemuslikult töötanud tõupull Espadon otsib uut headest tõuomadustest lugupidavat lihaveisekasvatajat, kelle karjas enne väärikat pensioniiga viimaseid mehetegusid teha.

Espadon on kaheksa aastane ja toodud Prantsusmaalt. Kuulsaim pull tema sugupuus on Neuf, kellel on tugevad näitajad karkassi ja lihakuse, ent mitte nii väga poegimiskerguse ja võõrutuskaalu osas. Elu on näidanud, et Espadon on ses osas üsna sarnane, seega mullikate paarituseks me teda kindlasti ei soovita ning tore välimik ning rõõmustavad kaalunumbrid saabuvad reeglina pärast võõrutust. Rohkem põlvnemise andmeid leiad siit.




Eelmisel paaritushooaja veetis Espadon Matsalu
rannaluhtasid hooldades
Espadoni panus meie karja juurdekasvu on üks märkimisväärsemaid - kuue poegimisperioodi vältel 185 vasikat. Meie enda karjas on sel hooajal paarituses üle 20 tema tütre, samuti "töötab" teist aastat tõupullina tema poeg KR Herold. Usutavasti on eeltoodut lugedes mõistetav, et sel suvel veel reservpullina varus olnud Espadoni jaoks on meie kari ennast ammendanud ning uued väljakutsed väikese ammadegrupiga oleks talle igati sobilikud.



Hind: 2500 eur + km 

Kontakt: Jaanus Vessart - gsm 50 69094
e-post: jaanus@lihaveis.ee
Loom asub Raplamaal, Kaiu vallas Karitsa külas


Meie karjas sündinud Espadoni järglane,  noor tõupull KR Herold....
...ja tema kolmekuune pullvasikas KR Kuller, kes oma
karkassi ja lihastusega tõotab tulla vanaisale vääriline järglane.


Espadoni üks vanemaid tütreid, siiani meie karjas olev
ammlehm KR Fespadona...

...ja tema tänavune, arvul kolmas vasikas KR Kenno,
kelle isa on Taanist pärit tõupull Juvel.