Selle müügiplatsi "aedikutesse" on kogutud Karitsu Rantšo poolt pakutavad tõupuhtad lihaveised.
Karitsu Rantšo tegeleb lihaveiste tõuaretusega ja veiseliha tootmisega aastast 1995. Peamisteks tõugudeks on limusiin ja akviteeni hele. Lihaveised on karjatatud Raplamaal Kaiu valla Karitsa küla lopsakatel rohumaadel ning Läänemaal Matsalu taimerikastel puisniitudel.

teisipäev, 16. juuli 2019

MÜÜA puhtatõuline blonde pull JUUNIOR - MÜÜDUD!

Seoses üleminekuga puhtatõuliste limusiinide pidamisele, pakkuda müügiks meie karjas tubli karjääri teinud blonde tõupull Juunior.

Septemberis viie aastaseks saav Juunior on sündinud Eestis – Sulev ja Silja Trahvi karjas, Valgamaalt Küüniniidu talus. Tema vanemad on aga mõlemad „taanlased”.

Paaritustega ei tohiks olla muret - kahe hooaja jooksul oleme saanud 53 vasikat ning vaid kaks lehma ei ole tiinestunud. Jalahäda pole olnud.

Juunior esimesel suvel meie karjas.
Foto on tehtud pärast eelmise karjamaaperioodi lõppu.

Poegimiskergus ristanditel on hea: pullvasikate keskmine 49kg, lehmikutel 41 kg. Kuna blondel läheb vasika kaal paljuski pikkusesse, siis suuri probleeme reeglina ei teki. Puhtatõulistel on mõlemad kaalunäitajad siiski enamasti üle 50kg. Seega mullikate peal me Juuniori pole proovinud, ega soovita ka teistele.

Juuniori omaduste kohta tütarde isana, ei oska tema nooruse tõttu veel midagi öelda. Küll aga on tal ette näidata ilusaid pullvasikaid, kellest üks, KR Luigas (EE20691417) osales ETKÜ viimases söötmiskatses ning sai Maamessi näitus-oksjonil omas kategoorias parima tulemuse.
KR Luigas 2018 sügisel karjamaal...
...ja 2019 kevadel Maamessi oksjonil.

Juunior on iseloomult väga rahulik, isegi stoiline ning vahel võib olla raskusi tema liikumasaamisega. Geneetika tehtud ja JKK arvel.  Rohkem põlvnemisinfot leiad siit.

Huvi korral helista Jaanusele 5069094. Näha ja katsuda saab Raplamaal.