Selle müügiplatsi "aedikutesse" on kogutud Karitsu Rantšo poolt pakutavad tõupuhtad lihaveised.
Karitsu Rantšo tegeleb lihaveiste tõuaretusega ja veiseliha tootmisega aastast 1995. Peamisteks tõugudeks on limusiin ja akviteeni hele. Lihaveised on karjatatud Raplamaal Kaiu valla Karitsa küla lopsakatel rohumaadel ning Läänemaal Matsalu taimerikastel puisniitudel.

reede, 8. juuni 2018

Müüa puhtatõuline limusiinipull KR HEROLD - Kuulutus aegunud!

Nimi/Name: KR HEROLD
Reg nr: EE15909237
Sünd/Birth: 23.03.2014
Tõug/Breed: Li (100%)
Isa/Sire:  Espadon (Prantsusmaa/French)
Sünnikaal/Birth weight: 50 kg
Sarvilisus: nudi/polled
Põlvnemine/Pedigree: https://drive.google.com/file/d/1Okrsavx3tpxDO5XQQiEtnYJ3Oiaik-HE/view?usp=sharing

Hind/Price: 2500 eur + km (VAT)


Herold on isa poolt Prantsuse ja ema Soome vereliini kandja. Kuulsaim pull isa sugupuus on Neuf, kellelt ka Herold on pärinud tugevad näitajad karkassi ja lihakuse, ent mitte nii väga poegimiskerguse ja võõrutuskaalu osas. Seega mullikate paarituseks me teda kindlasti ei soovita.


Espadon oli iseloomuga pull ning ka Herold ei hiilga just liiga rahuliku temperamendiga. Temas ei ole küll agressiivsust, kuid puudub ka otsene sõbralikkus.

Väga iseloomulik on, et Espadoni järglased "hakkavad" kasvama peale võõrutust ning on täiskasvanuna suured loomad - nagu ka Herold.



Isa Espadoni panus meie karja juurdekasvu on üks märkimisväärsemaid - kuue poegimisperioodi vältel 185 vasikat. Meie enda karjas oli eelmisel ja on ka sel hooajal paarituses üle 20 tema tütre. 
Soomest, Metsaä-Paavola talust toodud loomad on meie karja aluseks - nii ka Heroldi ema, MP Pompatuuri tütar M-P. Donitsi

Heroldi esimene vasikas, 2017 aprillis sündinud pullik KR Kuller, sünnikaaluga 45 kg ning võõrutuskaaluga 290 kg (1,44 kg/elupäeva kohta).